Woonstek, Doornsteeg

Vind jij je plek in Woonstek Doornsteeg?

Woonstek Doornsteeg is een groene kindvriendelijke wijk waar ook nog eens heel energiezuinig gebouwd wordt. De ligging is ideaal ten opzichte van groen, de bestaande stad en de uitvalswegen. Hier leef je nog echt het ouderwetse landelijke leven, maar wel in een huis van nu. Alles is even comfortabel en mooi. Voorlopig geen zorgen om het onderhoud, dus volop tijd om te genieten van je nieuwe Stek.

1. MijnStek, eerste plan in De Stegen

Over een aantal jaren staan er zo’n 1200 woningen in Doornsteeg. Ze zijn verspreid over drie verschillende buurten: De Boomgaard, De tegen en De Beektuinen. De bouw in De Boomgaard is inmiddels gereed. MijnStek wordt gerealiseerd in de buurt De Stegen en maakt onderdeel uit van de volgende fase van Doornsteeg.

2. De Stegen

De Stegen is de meest formele buurt van Doornsteeg. De buurt bestaat uit steegjes die uitkomen op de Beektuin. Bijzonder aan deze buurt is dat er veel verschillende woonsferen zijn. Je kunt wonen aan de nostalgische Doornsteeg, dorps leven aan één van de intieme straatjes en landelijk uitkijken over De slinger. In De Stegen komt een brede school, waardoor de kinderen al snel zelf naar school kunnen lopen.

3. De Boomgaard

Met de positie en grote variatie aan huizen, de glooiende wadi’s en de vele bomen krijgt de buurt het sfeertje van een boomgaard. Het historische groen langs de bestaande Doornsteeg en de prachtige woonomgeving zijn hierdoor straks ook voelbaar in dit nieuw buurtje. In De Bloesemgaarde is het groen geclusterd, waardoor het krachtiger overkomt en je één heel fijne plek hebt om te spelen.

4. De Beektuin

De Beektuinen is de meest landelijke buurt die aansluit op de bestaande omgeving van de Holkerweg. Deze buurt heeft een kleinschalig karakter en de relatie met het landschap is groot. In de Beektuinen hebben de Volkstuinvereniging en de Scouting van Nijkerk inmiddels een plekje gekregen.

Doornsteeg heeft de Dammersbeek, de nostalgische Doornsteeg, waardevolle bomen, sloten en niet te vergeten het zicht op de kerk van Nijkerk

Al deze elementen koesteren we in het nieuwbouwplan. Waar mogelijk behouden we de kwaliteiten én voegen we nieuwe toe. We versterken de bestaande structuur van de beek en de reeds aanwezige houtwallen vormen straks de kavelgrenzen van diverse nieuwbouwwoningen. Door Doornsteeg op deze vorm te geven, ontstaat een hoogwaardig nieuw leefgebied dat zich naadloos voegt in wat al bestaat. Doornsteeg wordt een wijk met een landelijke sfeer en een dorps architectuurbeeld, waarin de kap, de toepassing van natuurlijke en duurzame materialen en authentieke details een belangrijke rol spelen.